keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Muistikuvia: Rolle Koskinen.

Kun puhutaan suunnistuksesta niin en voi olla muistamatta Rolf Koskista, joka oli sekä laulaja, huippusuunnistaja ja menestyvä juristi. Itse en koskaan nähnyt häntä Tillinmäessä mutta isäni kertoi että hän oli  nähnyt hänen juoksevan harjoituslenkillä kartan kanssa. Rolle asui myöhemmin Olarissa ja hänellä oli mökki täällä Kirkkonummella, Friggesbyn suunnalla.
En voi sanoa, että olisin tuntenut häntä, koska näin hänet ensimmäisen kerran 1970 luvun puolivälissä kun hän toipilaana rupesi taas kulkemaan metsässä. Hän oli joutunut pahaan autokolariin ja lääkärit eivät uskoneet että hän selviää. Niin pahoja vammoja hän oli saanut muun muassa päähän. Tästä tapauksesta on kerrottu, että suunnistaja joka tunsi hänet hyvin oli mennyt sairaalaan ja lääkäri oli sanonut suunnilleen näin. " On epätodennäköistä, että hän selviää ja vaikka hän jäisikin henkiin niin hän ei pysty koskaan kävelemään tai puhumaan" Rollen tuttu oli vastannut "Varmasti on näin jos kysymys olisi normaalista ihmisestä, mutta nyt puhutaan Rolle Koskisesta ja silloin tilanne on toinen. Uskon vakaasti, että hän toipuu ja hänet nähdään vielä metsässä juoksemassa!"
Näin kävi ja minulla oli kunnia keskustella hänen kanssa pari kertaa FIN 5- viikolla Kauhajoella vuonna 1984. Meillä oli teltat lähekkäin ja mentiin jokunen kerta yhdessä lähtöpaikalle.
Rolle kertoi silloin, että vaikka hän on menestynyt urheilijana, laulajana ja juristina,  niin hän asettaa nykyään asiat toisenlaiseen järjestykseen.  Hän tekee väitöskirjaa aiheena "YK ja avaruus".
Rolle Koskinen oli todella monpuolinen kaveri: Lauantaina hän saattoi vetää paljon yleisöä tanssilavalle, sunnuntaina hän juoksi mestaruuksia ja viikolla hän oli huippujuristi.
Tässä vähän näytteitä:https://www.youtube.com/watch?v=2XmZQm0JcgI
Ja tässä hän laulaa letkaa:https://www.youtube.com/watch?v=wIFzSgIieVs
Ja tässä Jukolan viesti lopputulokset vuonna 1971, jolloin Rolle toi ankkurina IK Örnenin voittoon:http://results.jukola.com/tulokset/fi/j1971_ju/ju/lopputulokset/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti