lauantai 1. huhtikuuta 2017

Muistikuvia Tillinmäestä: Armas Lepomaa.

Hei!

Pari päivää sitten tapasin Kirkkonummen torilla vanhan tutun. Tuli puhetta vanhoista ajoista ja muisteltiin suunnistustapahtumia ja Lynxin, Reiman ja Esbo IF:n suunnistajia. Tämä antoi minulle aiheen aloittaa pieni sarja: Muistikuvia Lounais-Espoosta jossa kerron näistä ihmisistä. Ensimmäinen henkilö on Armas Lepomaa.
Lepomaa oli suunnistaja, joka kilpaili Esbo IF:n riveissä ja tutustuin häneen ensimmäisen kerran vuonna 1974. Joskus teimme yhdessä kilpailuja, Länsirastit jne. Hän oli näissä asioissa hyvin tarkka ja varovainen ja sen sain kokea usein. Kerran meillä oli kilpailu Harmaakallion metsissä ja keskus oli Tillinmäessä, nykyisen Vesipirtintien kohdalla. Muistan miten minun piti viime tingassa käydä siirtämässä muutama rastilippu jotta sijainti olisi täysin oikea "Tuo on nyt muutama metri liian etelässä, pitää siirtää jotta se olisi täysin niin kuin kartassa!" Sitten kilpailun jälkeen hän oli tarkka "Oletko varma, että kaikki ovat tulleet metsästä, käydään vielä kerran läpi nimet ja kortit, ettei kukaan jää metsään yöksi!"
Näistä hyvistä ominaisuuksista huolimatta hän koki traagisen kohtalon yhtenä helmikuisena sunnuntaina 1990-luvun alussa. Varovaisuus unohtui hetkeksi kun hän oli ollut hiihtolenkillä Hanikassa ja huonon lumitilanteen takia hän lähti Espoonlahden jäälle, jotta voisi hiihtää kunnolla. Hän hiihti avantoon ja hukkui. Ruumis löytyi melkein pari kuukautta myöhemmin Espoonlahden sillan läheltä.
Elämässä kaikki on niin pienestä kiinni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti