lauantai 6. toukokuuta 2017

Jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Kerron nyt vielä vähän näistä tilaisuuksista ja miksi haluan järjestää niitä. Koska olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni näissä maisemissa - Tillinmäki, Saunalahti, Kivenlahti - niin minulle on jäänyt paljon muistoja ihmisistä ja tapahtumista. Ja minulla on selvä muistikuviin perustuva visio siitä mitkä laulut pitäisi laulaa  ja miksi. Viime vuonna aloitettiin tilaisuus valssilla "Kevät toi, kevät toi muurarin" Syy oli tämä: 50 vuotta aikaisemmin juhannusaattona 1966 Tillinmäen juhannusjuhlat Kisakalliolla aloitettiin yhteislaululla ja juuri tällä valssilla. Mutta silloin ei voitu tanssia, koska luvattu tanssilava oli jäänyt tekemättä vaikka isäni oli lahjoittanut tukit sitä varten. Eli ajatus oli: Jatketaan siitä mihin jäätiin 50 vuotta sitten, mutta nyt voidaan tanssia. Ja sitä paitsi minulla oli omia syitä juhlia sitä, että kotikorttelini Harmaaniityllä aletaan rakentaa uudelleen.
Näitä ihmisiä muisteltiin sitten erilaisilla lauluilla. Bruno Hagan muistoksi laulettiin "Elämä juoksuhaudoissa" isäni muistoksi Merikannon "Där björkarna susa", 8-vuotiaana koulutiellä kuolleen serkkuni muistoksi "Seasons in the sun" jne.
Järjestelemällä näitä tilaisuuksia toivon, että olisin näyttänyt mallia ja istuttanut idean, josta sitten voidaan kehittää jotain isompaa kulttuuritapahtumaa tälle alueelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti