torstai 4. toukokuuta 2017

Miksi järjestän näitä tilaisuuksia?

Olen aina ollut kiinnostunut kirjallisuudesta, kulttuurista, taiteesta ja innokkaasti haalinut tietoja sieltä ja täältä. Kun olen istunut katsomassa Pyynikin kesäteatterin esityksiä niin erityisesti näytelmät Kalle Päätalosta ja Olavi Virrasta ovat jääneet mieleen. Tämä siksi, että molemmat henkilöt ovat aikoinaan kulkeneet juuri sillä paikalla, missä teatteri sijaitsee. Kalle Päätalo opiskeli rakennusmestariksi ja silloin hän teki erilaisia harjoitustehtäviä juuri siinä paikassa. Vanha ja sairas Olavi Virta saattoi myös kulkea lähistöllä.
Tämä on johtanut siihen, että olen alkanut miettiä että pitäisikö Espoon lahden alueella, Saunalahden ja Tillinmäen lähellä pystyttää joku kesäteatteri, joka esittäisi jonkun musiikkinäytelmän joka kertoo niistä ihmisistä, jotka joskus ovat kulkeneet näillä Saunalahden ja Tillinmäen poluilla ja teillä. Sellaiset henkilöt kuten Heikki Hiltunen ja olympiavoittaja Gunnar Höckert ovat jo riittävän kiehtovia, joten ei tarvitse hakea aiheita muualta.
Olen ajatellut, että heitäkin muistellaan muutamalla laululla perjantaina 12.5. Viime vuonna Jyrki Härkönen esitti upeasti laulun "We shall overcome" ja se oli minun tapani pyytää anteeksi niiltä mustilta amerikkalaispojilta, jotka saivat kokea huono kohtelua Tillinmäen juhannusjuhlissa yli 50 vuotta aikaisemmin.
Alueella toimii erilaisia yhdistyksiä, kuten MLL, Tillinmäen pienkiinteistöyhdistys jne. Mutta nämä on perustettu aivan muista syistä kuin halusta tehdä kulttuurityötä ja siksi olisin toivonut, että joku paikallinen tulisielu (paikalliset tulisielut) tekisivät aloitteen ja perustettaisiin yhdistys joku miettisi mahdollisuutta tehdä amatöörivoimin joku musiikkinäytelmä tämän konseptin pohjalta, josta minä näytän vaatimattomasti mallia. Se olisi puhtaasti amatööripohjalta, kenties joku musiikkiluokka tai sellainen voisi olla se oikea toimija.
Perjantaina 12.5. olisi tarkoitus, että Jyrki Härkönen laulaa muun muassa tämän "Paistaa aurinko aina" koska siihen liittyy hupaisa tapaus ja tästä kerron myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti