maanantai 1. toukokuuta 2017

Musiikkitilaisuus 12.5.2017!

Nyt näyttää melko varmalta, että tilaisuus pidetään Saunalahden koulun auditoriossa perjantaina 12.5.2017 alkaen klo 17.30. Minkä takia olen lähtenyt järjestämään näitä tapahtumia?
Kun Harmaaniityn kunnallistekniikka saatiin valmiiksi syksyllä 2015 päätin, että kirjoitan historiikin tästä alueesta. Sitten talvella 2016 olin läsnä Tillinmäen omakotiyhdistyksen kokouksessa, jossa suunniteltiin yhdistyksen 50-vuotisjuhlia. Koska olin itse ollut mukana Kisakallion juhannusjuhlissa 50 vuotta aikaisemmin ja tämän lisäksi alettiin rakentaa uudelleen Harmaaniityn aluetta niin ajattelin että näitä asioita pitäisi muistella mukavan musiikin ja tanssin merkeissä.
Eli vuonna 1966 Tillinmäen juhannusjuhlat aloitettiin yhteislaululla "Kevät toi, kevät toi muurarin", mutta silloin ei voitu tanssia, koska kallio on aika epätasainen ja Antinkosken suunnittelema tanssilava oli jäänyt rakentamatta, vaikka isäni oli lahjoittanut tukit Antinkoskelle. Mitä tukeille tapahtui en tiedä, mutta tilaisuuden perusidea oli, että nyt jatketaan siitä mihin jäätiin 50 vuotta sitten ja tanssitaan tämä "Muurarivalssi". Ja näin tehtiin. Jyrki Härkönen lauloi upeasti ja vuonna 1966 tanssimatta jäänyt valssi saatiin tanssitettua.
Sitä paitsi olen aina ollut kova kirjallisuuden ja kulttuurin kuluttaja ja Veikko Lavin sanat "Jokainen ihminen on laulun arvoinen" ovat paikallaan. Joten Tillinmäen ja Saunalahden alueella asuneita ihmisiä muisteltiin eri lauluilla silloin ja nyt yritetään tehdä sama asia uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti