perjantai 3. helmikuuta 2017

Lähiympäristön turvallisuus!

Nyt kerron vähän omista kokemuksistani ja lähiympäristön turvallisuudesta. Nämä kokemukset liittyvät osittain Saunalahden ja Harmaaniityn ongelmiin, mutta yleisesti ne koskevat muitakin alueita.
Vuosia sitten olin pitämässä pari oppituntia Espoon työväenopistossa ( silloin puhuin sota-ajan tapahtumista kotirintamalla ) ja silloin tuli muiden opettajien kanssa puhuttua siitä, että olisi hyvä jos työväenopisto järjestäisi oppitunteja nimellä "Lähiympäristön juridiikka", koska omakotitaloalueen asukkaille tulee niin paljon asioita ja ongelmia vastaan. Miten rakennuslupa hoidetaan? Miten toimia jos haluaa kävelytien sinne tai suojatien ja liikennevalot johonkin paikkaan?
Työväenopistossa myönnettiin, että sellainen kurssi olisi hyvä idea mutta ongelma oli siinä, että mistä saadaan sopiva juristi pitämään näitä oppitunteja? Lähinnä olisi tullut kysymykseen joku kaupungin juristeista, mutta siinä oli heti ongelma. Eli joku, joka osallistuu kurssille voisi tehdä valituksen kaupungin toimista ja vedota siihen mitä tunnilla on sanottu.
Näitä ongelmia riittää ja toivon, että alueen asukkaat ovat aktiivisia näissä asioissa. Olen itse huomannut, että Harmaaniityntien ja Kauklahden tien risteys kaipaa liikennevaloja. Jos Harmaaniityntieltä yrittää kääntyä Kauklahden väylälle niin näkyvyys vasemmalle on erittäin huono, koska vasemmalta tulevat autot ovat piilossa sillan nyppylän ja kaiteiden takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti