maanantai 7. marraskuuta 2016

Victor Sheymov II

Jatkan sitten siitä mihin jäin. Victorin sisko oli naimisissa varsinaisen lurjuksen kanssa. Tämä oli salaa antanut myrkkyä Victorille, koska hän oletti, että jos Victor kuolee hän saa Victorin asunnon ja kaiken lisäksi hän pahoinpiteli Victorin siskoa. Tämä lurjus oli myös töissä KGB:ssä, tarkemmin järjestön kolmannessa direktoraatissa. Tämä direktoraatti valvoi puna-armeijan henkilöstön poliittista luotettavuutta ja se oli kansan parissa erittäin vihattu.
Victor ei voinut jättää lankonsa edesottamuksia rankaisematta ja hän, KGB-agentti kääntyi paikallisen mafiamiehen puoleen. Nyt on muistettava, että Neuvostoliiton järjestäytynyt rikollisuus oli jotain aivan muuta kuin lännessä. Ensinnäkin tämä musta pörssi oli kaikkialla, koska päivittäisten tavaroiden saamiseksi melkein jokainen joutui turvautumaan heihin. Maitoa, leipää, perunaa, vaatteita ja muita tarvikkeita sai heiltä, eikä tarvinnut jonottaa tuntikausia. Joku on sanonut osuvasti, että  Neuvostoliiton/Venäjän mafia on ollut aivan erilainen kuin mafia lännessä. Siellä paikallinen mafiapomo saattoi samalla olla sekä poliisipäällikkönä, tuomarina, paikallisena puoluepomona tai kaupunginjohtajana.
Victor kertoi ongelmastaan mafiamiehelle mutta lisäsi, että se on sentään siskon mies, eikä häntä voi tappaa vaikka mies on täysin kelvoton. Asia hoidettiin niin, että lanko siepattiin ja pakotettiin juomaan kokonaisen pullon vodkaa. Sen jälkeen lanko jätettiin melkein sammuneena kadulle, niin että kaikki naapurit näkivät hänen konttaavan ja huomasivat että vodkaa oli nautittu runsaasti.
Victorin paras ystävä oli Valeri J, joka oli töissä KGB:n ensimmäisessä direktoraatissa. Valerin isä oli NKP:n keskuskomitean jäsen ja perhe kuului siten maan ehdottomaan eliittiin.
Vaikka Valerilla oli kaikki mahdolliset etuoikeudet niin hän alkoi kuitenkin ennen Victoria epäillä koko järjestelmän luonnetta. Kun hän oli kahden Victorin kanssa hän saattoi haukkua koko Neuvostoliiton, Bresjnevin ja muut toverit maan rakoon. Victor oli itse alkanut epäillä koko järjestelmän järkevyyttä ja vaimonsa kanssa he puhuivat avoimesti siitä mahdollisuudesta, että he loikkaisivat länteen. Molemmat tiesivät, että se on melkein mahdotonta mutta sitten eräänä päivänä Valeri tuli ylpeänä kertomaan "Nyt minä olen sanonut isäukolle totuuden tästä maasta, puolueesta ja koko roskasta. Hän meni ihan kalpeaksi ja luulin, että hän saa infarktin"
Victor kauhistui "Tuo ei ollut mikään hyvä idea, ymmärrätkö mitä tästä seuraa?"
Valerin  harkitsematon teki käynnisti tapahtumasarjan, joka on harvinaisen kiehtova ja jännittävä!
jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti