torstai 10. marraskuuta 2016

Victor Sheymov V

Jatketaan kertomusta! Victor opetteli ja kokeili paperin syömistä koska hän pohti eri tapoja päästä loikkaamaan. Victor ja Olga olivat miettineet erilaisia vaihtoehtoja ja lopuksi he tulivat siihen tulokseen, että ainoa tapa oli saada joku läntinen tiedustelupalvelu järjestämään heidän matkansa länteen. Ja USA oli paras vaihtoehto.
Eli Victorin piti päästä yhteyteen jonkun amerikkalaisen diplomaatin kanssa ja edetä sen kautta. Helpommin sanottu kuin tehty, koska seiskan pojat pitivät silmällä näitä diplomaatteja erittäin tiivisti ja Victorin ja Olgan asunto oli valvottu, eli seinillä oli korvat.
Victor kirjoitti siksi paperilappusen, jossa oli tarkat tiedot ja suunnitelmat siitä miten hän halusi että asiassa edetään. Hänen piti kytätä sopivaa tilaisuutta niin että hän saisi tämän paperin annettua amerikkalaiselle diplomaatille. Ja jos jotain menisi pieleen hän söisi sen heti!
Moskovan ulkopuolella oli järvi, jonne kaupunkilaiset ja myös vieraiden valtioiden diplomaatit kerääntyivät kuumana kesäpäivänä soutelemaan ja uimaan. Victor ja Olga menivät myös sinne ja rannalla Victor tunnisti veneen jossa oli selvästi amerikkalaisia. Tässä olisi mahdollisuus!
Mutta Victor tiesi myös, että seiskan pojat vahtivat tapahtumia erittäin tarkasti. Lyhyt vilkaisi vastarannalle kertoi heti, että nämä pojat makaavat kaislikossa kiikaroimassa tilannetta. Kiikareiden linsseistä heijastuvat auringon säteet tulivat useasta paikasta. Ei onnistu!
Victor sanoi myöhemmin vaimolleen, että "tämä venetempaus oli tyhmä, meidän ei pitäisi näyttäytyä näin avoimesti!"
Muutama päivä myöhemmin Victorin työkaveri osoitti hänelle yhtä CD-kilvillä varustettua autoa ja sanoi: "Tuolla autolla liikkuu todella ovela CIA-mies, me vahdimme häntä hyvin tarkasti." Victor näki auton tulevan ja seiskan musta Volga oli kiinni ihan puskurissa. Hän tiesi hyvin, että aina kun amerikkalainen diplomaatti liikkui kaupungilla niin toistakymmentä partiota seurasi koko ajan tapahtumia. Mustassa Volgassa olevat miehet olivat oikeastaan vain muistutuksena diplomaatille "Teitä pidetään silmällä!" Todella taitavat varjostajat eivät seuranneet autoa niin lähellä.
Victor kehitti nyt sellaisen suunnitelman, että hän ajaa kolarin tämän auton kanssa ja ryntää ulos "tappelemaan" diplomaatin kanssa ja samalla hän pistää paperinsa diplomaatin taskuun.
Hyvä tilaisuus tuli vastaan melko nopeasti. Victorin autossa oli työkaveri mukana ja he ajelivat diplomaatin perässä leveällä moskovalaisella kadulla. Victor lähti ohittamaan ja samalla hän oli näyttävinään kaverille jotain "Hei, näetkö mitä tuolla on?" Victor käänsi rattia nopeasti siinä toivossa, että hän osuisi CD-auton kylkeen.
jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti