keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Victor Sheymov IV

Victor oli siis päättänyt loikata länteen. Ja hän aikoi myös viedä vaimonsa Olgan ja Elena-tyttären länteen. Elena oli syntynyt muutama vuosi aikaisemmin ja Victorin päätös ottaa tytär mukaan oli helppo tehdä Valerin karmean kohtalon jälkeen. Tästä maasta meidän on päästävä pois!
Mutta miten? Siinä vasta ongelma ja Victor mietti kuumeisesti erilaisia ratkaisuja. Eräänä päivänä hän sai tietää, että KGB vie Suomeen yhden kontillisen laitteita Neuvostoliiton Helsingin suurlähetystöön. Perhe voisi piiloutua konttiin ja sitten perillä Helsingissä yrittää jatkaa matkaa länteen.
Victor luopui nopeasti suunnitelmasta, koska hän oli kuullut, että neljä nuorta poikaa, jotka olivat kotoisin Uralin läheltä olivat onnistuneet matkustamaan Viipuriin ja kävelemään Suomen rajan yli. Suomen viranomaiset pidättivät ja luovuttivat heidät neuvostoviranomaisille ( tästä tapauksesta ei ole koskaan kerrottu Suomen mediassa! ). Victorin mukaan näitä ei rangaistu, siksi että he suostuivat kertomaan mitä reittiä olivat kävellet.
Victorin päävastustaja oli nyt KGB:n Direktoraatti 7, eli seiska joka piti kansaa silmällä, niin että kukaan ei päässyt loikkaamaan ja samalla vahdittiin tarkasti, että neuvostokansalaiset eivät ole tekemisissä ulkomaalaisten kanssa.
Tämä tarkka vartionti tuli kalliiksi valtiolle ja joskus joku ovela läntinen agentti käytti hyväkseen tämän vartioinnin niin, että seiskalle tuli valtavasti töitä. Diplomaattista koskemattomuutta nauttiva tiedustelumies saattoi tehdä sellaisen tempun, että kun hän liikkui kaupungilla hän puhutteli mahdollisimman monta neuvostoihmistä. Jokainen näistä pidätettiin ja KGB:ltä meni valtavasti aikaa ja resursseja kun näitä kuulusteltiin.
Victor tiesi että hänellä on sen verran älykkyyttä, että hän pystyy jallittamaan tämän järjestelmän. Ja Olga oli myös terävä tyttö.
Jos joku ulkopuolinen, neuvostojärjestelmästä tietämätön ihminen olisi seurannut Victorin tekemisiä tähän aikaan - vuonna 1979 - niin hän olisi ajatellut, että siinä on joku kylähullu. Victor teki mitä ihmeellisimpiä asioita. Hän käytti muun muassa paljon aikaa kun hän kokeili miten nopeasti  hän pystyy syömään paperia. Minkä laatuinen paperi on helppo syödä nopeasti?
Miksi ihmeessä?
jatkuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti