maanantai 17. lokakuuta 2016

Harmaaniitty nousee tuhkasta.

Toukokuussa juhlittiin Harmaaniityn peruskiven muurausta Saunalahden koulun auditoriossa. Gråbergin talon mukaan alue on saanut nimensä ja vanhan isännän muistoa kunnioitettiin syömällä ternijuustoa. Jyrki Härkönen esitti upeasti 50 vuotta sitten soitettuja lauluja mm tulevan nobelistin Bob Dylanin kappaleen "Blowing in the windin"..

Nyt rakennustyöt Harmaaniityllä ovat täydessä käynnistä ja jos kaikki olisi ollut toisin niin alue olisi kukoistanut kauan sitten. Miksi näin ei ole käynyt johtuu muun muassa hitaasta kaavoituksesta, Espoon kaupungin mekanismeista kun on kysymys rakentamisesta ja muista tekijöistä. Yksi tekijä joka on vauhdittanut uusien asuntojen rakentamista on se laki, joka velvoittaa kiinteistöjen omistajia osallistumaan kunnallistekniikan rakentamiseen maankäyttömaksun muodossa.

Tämä laki tuli voimaan vähän yli kymmenen vuotta sitten ja oli kyllä kummallista, että kesti noin kauan ennen kuin tämä laki saatiin. Jos se olisi ollut voimassa jo 1980-luvun alussa niin monet ikävät asiat olisi vältetty. 1990-luvun alun suuri lama johtui osittain siitä, että kun rahamarkkinat vapautettiin 1985-1987 niin asuntojen hinnat pääkaupunkiseudulla nousivat pilviin ja sitten tuli romahdus. Tämä johtui siitä että kaavoitus oli niin tavattoman hidasta.

Mutta tältä Harmaaniityn työmaa näytti tänä aamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti