tiistai 4. lokakuuta 2016

Kauklahden Pyrinnön historiikki.

Olen tänään ostanut  kirjan ja selaillut sitä. Tuttuja nimiä listoilla, oma nimi niiden joukossa! Itse asiassa en koskaan  ollut mukana Pyrinnön yleisurheilukilpailuissa, mutta olin usein katsomassa. Jonkun verran pelasin sitten jalkapalloa ja myöhemmin olin aktiivinen suunnistaja Kruunuhaan Reimassa (nykyään Espoon Suunta ).

Kirjaan on laitettu lehtileike Rannikon vieressä pidetyistä hiihtokilpailuista. Tämän kilpailun muistan erittäin hyvin, koska olisin halunnut olla mukana, mutta suksi oli katkennut edellisenä päivänä. Olin siellä Kanervan poikien kanssa ja isä Keijo oli lähettäjänä. Muistan vielä miten Reima Kuvaja kehui miten hyvä luisto hänellä oli.

Kirjan nimilistoista tulee myös mieleen monta surullista kohtaloa  Näistä pojista liian monta on kuollut traagisesti!Liikenneonnettomuuksissa, työtapaturmissa jne.

Kirja on muistutus siitä, että Lounais-Espoossa on harrastettu urheilua yli 100 vuotta ja tätä perinnettä olisi syytä jatkaa, varsinkin perinteisten lajien, kuten kestävyysjuoksun ja maastohiihdon merkeissä. Tällä hetkellä tähän on erinomaiset mahdollisuudet, koska Espoon kaupunki on rakentanut hyviä ulkoilureittejä juuri tälle alueelle!

Sune Sahlstedt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti