torstai 27. lokakuuta 2016

Salaisuuksia ja kummituksia.

Koska tiedän, että ihmiset ovat aina olleet kiinnostuneita salaisista hautapaikoista ja kummituksista, niin palataan vielä kerran asiaan. Olen harrastanut sotahistorian tutkimista ja olen ollut kiinnostunut erityisesti sellaisista asioista, joista on vaiettu. Olen etsinyt ja löytänyt näitä salaisuuksia Pohjois-Suomesta ja Itärajan takaa. Mutta näitä Suomen sotahistoriaan liittyviä salattuja asioita voi löytää myös Ruotsista. Tässä yksi esimerkki:
Tämä on Örbyn kaunis kirkko Länsi-Göötanmaalla, Boråsin lounaispuolella. Minkälaisia Suomen talvisotaan liittyviä salaisuuksia täältä voisi löytyä?  Joo, tämän vaatimattoman hautakiven alla lepää tarkoin varjeltu salaisuus talvisodan päiviltä.

Kysymyksessä on ruotsalainen vapaaehtoinen talvisodassa, sotamies Knut Svensson, joka oli varsinaisen vapaaehtoisjoukon ensimmäinen kuollut. Erikoista on kuitenkin se, että hän ei kaatunut, vaan teloitettiin! Tämä on asia, josta Suomen virallinen sotahistoria ja sen tutkijat eivät ole tienneet mitään. Tunnetut kirjailijat Liza Marklund ja Göran Andolf ovat kuitenkin kertoneet asiasta, vaikka siitä vaiettiin yli 50 vuotta.

Löytyykö Lounais-Espoosta samanlaisia salaisuuksia? Huhuja on ollut liikkeellä, mutta toistaiseksi en ole löytänyt vahvistusta niille. Yritän kyllä selvittää näitä asioita, mutta siihen menee kyllä aikaa, koska minun kohdalla kaikki ei mene yhtä nopeasti kuin TV-sarjoissa. Hercule Poirot tai John Barnaby tietäisivät heti vastauksen, joten minä tyydyn näin Halloweenin aattona kertomaan Kivenlahden salaisista haudoista, eli Kauklahdenväylän ja Tillinmäen tien risteyksestä lähtee kävelytie Kivenlahden suuntaan. Tämän kävelytien viereen on noin 100 vuotta sitten haudattu arviolta 40-50 kiinalaista, turkmeenia tai kirgiisejä. Nämä saattavat kummitella tähän aikaan vuodesta.

:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti