maanantai 31. lokakuuta 2016

Nimi Onnela?

Onnela olisi kaunis nimi uudelle asuinalueelle! Ainakin kuulostaa siltä jos vertaa alueen muihin nimiin. Oikeastaan Harmaaniityn alue tunnettiin aikaisemmin nimellä Onnela.
Nimi tulee yhdestä Hakala OY:n kiinteistöistä. Pekka Hakala omisti aikoinaan paljon maita Kauklahden aseman eteläpuolella ja tiloilla oli erilaiset nimet. Oli Hakala OY, Hakala II jne. Evakoille lohkaistiin sitten näitä pikkutiloja ja yksi kiinteistö joka jäi Hakalan omistukseen kulki nimellä Onnela. Kiinteistö ei ollut kovin suuri, ehkä 0,1 ha, mutta nimi jäi elämään postin osoiteluettelossa.
Onnelan rinnalla käytettiin nimiä Kurtby, Kurttila ja myöhemmin Laitmanintie. Mutta meidän ja muiden asukkaiden postiosoite oli alun perin Kauklahti, Onnela.
Onnelan postilaatikot sijaitsivat tienristeyksessä noin 100 metriä kaakkoon nykyisen Rauhanyhdistyksen talosta. Sotien aikana paikalla sijaitsi nuorisoseuran talo, jossa muun muassa OY Kapselon työntekijät asuivat. 1950-luvulla talossa toimi Kino Edisonin elokuvateatteri. Tästä tämä nimi on tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti